Posted by: mastura87 | November 27, 2008

~mY LoVeLY gRaNDmOthER~

Photobucket

semalam my mom call…dia bagitau atok n utih nak dtg umah…huhuhu….pe lg…aku seronok sgt 🙂 …”atok” tue panggilan utk nenek…dulu masa arwah atok laki ada…kitorang panggil “atok bah & atok mak”…ak mmg rapat ngan atok…pantang je…de cuti…aku mesti blk kg…pd aku…atok mmg seorg yg kelakar…suka bagi nasihat…leh kongsi mcm2 ngan dia…aku suka gak luahkan semua masalah ngan atok nie…seronok kalo ddk b’sembang ngan atok nie…mcm2 citer keluar…al- maklum la…byk pengalaman hidup yg dia dah lalui..xlupa gak…atok suka bagi petua memasak…hahaha 😉 ….cucunya nie bukan pandai masak sgt…tue aku mengaku…insya-Allah…aku akan cuba pelajarinya…k…skg aku nak citer psl utih…mesti korang pelik kan…utih nie…sbenarnya pak cik aku…huhuhu…cuma family aku xpanggil “pak utih” je…hahaha…bukan xhormat..agaknya dah terbiasa dr kecik…yelah…bdk2 bukan leh sebut pjg2…nasib baik makcik2 n pakcik2 aku nie sporting…hahaha…yg kelakarnya…makcik aku siap bagitau jgn guna makcik…nampak tua sgt…huhuhu…xkisah la…asalkan bahagia 🙂 …utih nie suka sharing his experiences…utih nie seorg guru…so, sama bidang ngan aku…mcm2 telatah pljr yg dia ceritakan…dia suka bagi nasihat…semangat utk bljr sungguh2…aku respect sgt kat dia…dia low profile…kalo ikut p’capaian utih…dia leh dpt keje lg bagus…tp still dia ingat kan…keje ikut nawaitu kita…biasanya kalo b’sembang ngan utih…byk perkara yg utih related ngan realiti k’hidupan…mmg menyedarkan…huhuhu 😉

p/s: ANA U’ HIB BU USRATI ABADAN

Advertisements

Responses

  1. adus..bru leh kmen..sowy2..bru je sign up..sbor je wordpress ni..nnk ko dtg eh.tido kat umah ko ke?ni mst nnk ko nak g tgk ccu ksygn die yg bru cuti..keje aq mse cuti nih tgk movie+tv n bce nvel..addicted la plak sbb da lme x buat..

  2. huhu…muncul gak comment ko..a’a..nenek aq tido umah aq…biasa la..cucu k’sygan 😉

  3. nenek mas ajar mas masak ke? 😉 mesti best

  4. huhu…bljr2 la…msk ckit2 😉 …best sgt


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: