Posted by: mastura87 | December 15, 2008

~al-lughatul arabiah~

Photobucket

smlm adik aku…de exam sek agama…darjah khas…sbjk arab…dia mintak tlg aku ajarkn dia…huhuhu…(jap2…dgr lagu Aiman : di pondok kecil ) 😉 …sbg kakak…xluak pun kongsi ilmu…lg pun tlg adik sndiri…aku pun dah lama xasah skill bhs Arab nie…dah berlapuk rasanya…dkt 4 thn aku tinggalkn semua buku2 Arab…tiba2 nak refresh blk…payah gak…bahasa Arab drjh khas nie…lbih kpd Arab Tinggi…payah la bg stdnt yg xde basic…sdaya upaya aku terangkn pd adik aku nie…dia xde basic Arab…so,byk maksud yg dia xthu…aku fhm…aku pun pernah alaminya…alhamdulillah…aku b’pluang bljr sbjk nie…5 thn aku bljr…sbjk Arab nie slh satu favor sbjk aku…dr form 1 til 3…aku amik Arab komunikasi…form 4 n 5…aku amik Arab Tinggi…byk kenangan time bljr…syukran… ustaz2 n ustazah2…yg curahkn sgala ilmu…xkenal erti jemu…byk bagi nasihat n tazkirah…ah…rindunya zaman sek…rindunya suasana hostel ASPURI…hidup d’menara gading xsama mcm d’sek…xde lg denda kalo lmbt…xde peraturan wajib g surau n solat jemaah…xde wajib mkn rasmi…d’menara gading…semua b’gantung s’penuhnya pd individu tue sndiri…individu tue lah yg pilih gaya hidup bgai mana yg dia inginkn…kalo t’lalu leka…kita akan hanyut…(mintak2 dijauhkan)…insya-Allah, sama2 kita usaha utk m’capai impian…man jada wa jada 🙂 …

B’balik pd citer sek drjh khas…lps abis exam…adik aku trus cari aku kat dapur…dia kata dia dpt jwb exam Arab…senang katanya…semua yg aku ajar kluar…alhamdulillah, kalo mcm tue…mudah2an dia dpt pangkat 1…(tibe2 igt zaman sek agama)…huhuhu…kalo xsilap aku…aku g sek drjh khas xsmpai 5 kali s’tahun…( gelak jht jap)…aku kan ddk hostel…so, kalo migu blk…aku sure xg drjh khas…hostel aku…kalo xde pe2 program…kitorg leh blk 2 migu skali…sek drjh khas plak…ari sabtu je…mesti korang ngah kira brp kali aku ponteng??…lum campur lg…ngan program sek ari sabtu n ari ponteng aku…huhuhu…mesti korang pikir aku nakal kn???…yolah, aku ngaku…ada  la ckit nakal…hahaha…nasib baik, time aku xkira kdtgn utk amik exam…mcm skg…kalo kdtgn xcukup…xleh amik exam…huhuhu…alhamdulillah…aku lulus cemerlang drjh khas…aku dpt pangkat 1 agregat 9 😉 …kena stdy hard…tebus blk kslhn aku ponteng…huhuhu…yg kelakarnya…time aku amik result…huhu…lps ustazah wish tahniah kat aku…dia tny aku…”awk nie kls saya ye?”…aku pun malu2 jwb…”a,a saya kls ustazah”…”ooo…patut la mcm prnh nmpk”…huhuhu…dlm sungguh mksd ayat tue 😉 ….

p/s: aku dah insaf…xnak ponteng2 lg…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: