Posted by: mastura87 | December 11, 2008

smiling pasta :)

380px-smilepasta

time cuti nie…rasa mcm pjg je…aku da blk umah semula…atok plak dah g rumah makcik aku kat kl…bosan gak…xde benda nak wat…so aku membazirkan masa…menonton movie…citer yg aku pilih SMILING PASTA…huhuhu…nie citer taiwan…HUDA yg tlg burn utk aku sem lps…cuma time tue aku igt citer nie xbest…tp bile tgk kat 8tv mcm best plak…leh la…kalo nak lyn bosan nie…hahaha…citer nie lbih kpd comedy story…so,byk gelak je…dlm citer nie de satu fmly yg ganjil…gelagat diorg smua buat aku ketawa…tp diorg smua de smgt k’kluargaan…tue yg aku respect sgt πŸ™‚ …de yg kata citer nie mcm FULL HOUSE…ye kot…psl loving story…artis popular fall in love ngan gadis biasa…yg aku perasan hero dlm citer nie, NICHOLAS TEO, de iras2 RAIN…hahaha…tue pendapat aku la…rupa2nya Nicholas Teo nie Malaysian singer…jap2…aku cari pic dia yer…huhuhu πŸ˜‰
1_465779830l nie lah Nicholas Teo…

Other Name : Nicholas Zhang

Birth : 29 November 1981 ( age 27 )

Born : Kuching, Sarawak

StarΒ  Sign :Β  Sagittarius

Height : 178 cm

Weight : 62 kg

bio_nicholasteo_front

kat bawah nie…watak2 utama bagi citer Smiling Pasta…dr kiri…Gino, Joyce Zhao, Cyndi Wang and Nicholas Teo

smiling-pasta

cidywong-4294 Nie lah hero n heroin citer Smiling Pasta…

cuba compare picture nie…de iras2 tak…hahaha…nie pendapat aku je πŸ™‚ …

dongliang 450px-rain_korean_singer1

p/s: Adha jgn marah…hihihi…aku pinjam pic rain jap!!!huhuhu πŸ™‚

Posted by: mastura87 | December 10, 2008

percutianku…

Photobucket

huhu…dekat smigu aq kat kg…teman atok aq…mcm2 yg aq buat…kalo xsalah…tiap2 mlm, aku kluar…almaklum la…atok aq xleh ddk diam…de je plan dia…ayat atok yg aq xleh lupa…”nak wat pe ye akak?”…(akak nie nama samaran aq dlm fmly)…”bosan ddk umah..xde benda nak wat…nak g jln2 kat mne yek?”…aq time tue dah nak lelap…tp cancel…(smbg atok)…”bila ddk umah igt nak jln je…bila dah jln igt nak blk umah plak”….huhu…aku gelak je πŸ™‚

kebetulan besday atok 5hb g lepas…aq plan ngan makcik nak wat pulut kuning….bli hadiah sembunyi2…xnak atok thu…tup2 utih dah bagi present awal sehari…hancus plan kitorg…atok dah igt smula besday dia…nasib la..tp yg penting…aq sempat la celebrated sama2 kat kg…“HAPPY BELATED BESDAY ATOK πŸ˜‰ “…

Mmg btul..ddk kg..xsama mcm kat bandar…memory yg aq xleh lupa…aq tlg atok pungut buah kelapa…nak wat pulut…kat kg aku de byk pokok kelapa…huhu…time tue…penat tak terkata…biasanya adik2 laki aq yg wat…pernah gak aq bagitau atok…xyah la pungut lg kelapa…bli je kat kedai…bukan pe, aq kesian tgk atok…tp atok xnak membazir…dia syg tgk kelapa tu terbiar je…huhu…lepas tu, aq tlg kopek kulit kelapa..jgn xcaya…guna cara tradisional tau…hahaha…merah2 gak la…tapak tgn aq…dekat 10 biji kot aq kopek…huhu…sape kate bdk bandar xleh jd bdk kg?…hihihi…time kopek tue…de gak aq pikir…psl beruk…hahaha…kan senang kalo de beruk yg jinak…leh tlg aq kopek kelapa πŸ˜‰ …hahaha

04122008092

04122008093

p/s: nie lah…buah kelapa yg aq basuh dulu…sblm nak kopek…huhuhu πŸ™‚

Posted by: mastura87 | December 8, 2008

~AiDiLAdHA~

5 Pictures, Images and Photos

Posted by: mastura87 | November 28, 2008

….

BALIK KAMPUNG!!!!

Posted by: mastura87 | November 27, 2008

~mY LoVeLY gRaNDmOthER~

Photobucket

semalam my mom call…dia bagitau atok n utih nak dtg umah…huhuhu….pe lg…aku seronok sgt πŸ™‚ …”atok” tue panggilan utk nenek…dulu masa arwah atok laki ada…kitorang panggil “atok bah & atok mak”…ak mmg rapat ngan atok…pantang je…de cuti…aku mesti blk kg…pd aku…atok mmg seorg yg kelakar…suka bagi nasihat…leh kongsi mcm2 ngan dia…aku suka gak luahkan semua masalah ngan atok nie…seronok kalo ddk b’sembang ngan atok nie…mcm2 citer keluar…al- maklum la…byk pengalaman hidup yg dia dah lalui..xlupa gak…atok suka bagi petua memasak…hahaha πŸ˜‰ ….cucunya nie bukan pandai masak sgt…tue aku mengaku…insya-Allah…aku akan cuba pelajarinya…k…skg aku nak citer psl utih…mesti korang pelik kan…utih nie…sbenarnya pak cik aku…huhuhu…cuma family aku xpanggil “pak utih” je…hahaha…bukan xhormat..agaknya dah terbiasa dr kecik…yelah…bdk2 bukan leh sebut pjg2…nasib baik makcik2 n pakcik2 aku nie sporting…hahaha…yg kelakarnya…makcik aku siap bagitau jgn guna makcik…nampak tua sgt…huhuhu…xkisah la…asalkan bahagia πŸ™‚ …utih nie suka sharing his experiences…utih nie seorg guru…so, sama bidang ngan aku…mcm2 telatah pljr yg dia ceritakan…dia suka bagi nasihat…semangat utk bljr sungguh2…aku respect sgt kat dia…dia low profile…kalo ikut p’capaian utih…dia leh dpt keje lg bagus…tp still dia ingat kan…keje ikut nawaitu kita…biasanya kalo b’sembang ngan utih…byk perkara yg utih related ngan realiti k’hidupan…mmg menyedarkan…huhuhu πŸ˜‰

p/s: ANA U’ HIB BU USRATI ABADAN

Posted by: mastura87 | November 26, 2008

..ONe mORE..

Photobucket

one more…huhu…merujuk kpd satu lg novel yg aku baca…hahaha…cuti2 nie aku xde plan pe2 pun…so membaca la keje aku…aku igt lps nie…nak stop dulu baca buku2 novel nie…tiba2 nak baca buku motivasi plak…huhuhu…jap2..aku nak citer novel yg aku bli nie…tajuknya…”Andai itu takdirNya…” s’benarnya..masa aku bli novel nie…de seorg auntie nie…umur dlm 40an…dia la suggested kat aku…dia kata novel nie best sgt…aku ngan member2 pe lg…”betul ke makcik??”….rupanya mak cik nie kaki novel gak…dia kata “ye…mak cik dah baca 2,3 kali…mmg sedih novel nie…nangis je baca novel nie…” sambung lg…”dah 2,3 kali baca still nangis”…huhuhu…lebih kurang mcm tue kot ayat makcik nie…aku time tue mmg confius nak bli novel pe…sbbnya aku xsurvey pun…novel mne yg best…aku mcm tertarik gak…xnak menambahkan confius aku…aku ikut je suggestion mak cik tue…aku dah abis pun baca novel nie…aku leh bg 3 bintang je kot…pd aku novel nie…terlalu pjg citernya…lps tue konflik ulang2…aku xberapa minat citer mcm nie…huhuhu…myb taste aku xsama mcm makcik tue kot…tp aku xslh kan auntie tue…aku bli pun ikut k’relaan ati…cuma aku suka watak dlm citer nie…k’cekalan seorg wanita…walau mcm2 rintangan yg d’hadapi…mmg dia seorg yg tabah…redha dgn sgala qada n qadar Allah SWT…de gak hikmah bli novel nie…huhuhu…mcm biasa ye kwn2…yg dah booking tue…pls remind me;)

Posted by: mastura87 | November 26, 2008

ukWaH…(^_^)!!!

Photobucket

“berkawan biar seribu,bercinta biar satu”…dlm sungguh maksud ayat nie…hahaha…aku pilih tajuk nie…sbb teringatkan kak syidah n kak fifi…kalo korang de baca post yg lps…aku de citer psl sisters yg aku kenal kat UKM…bersyukur sgt d’beri k’sempatan utk mengenali kakak2 nie…sem nie kak syidah dah abis stdy…kak fifi plak dah nak abis kontrak RA bln 12 nie…xdpt la aku nak jmp diorg semua…sedihnya 😦 …best sgt kawan ngan kakak2 nie…kak syidah mmg kelakar…suka wat lawak…kak fifi caring…mmg amik berat psl aku…entah la berat ati sebenarnya aku nak pisah ngan diorg semua…tp nak wat mcm mne…semua mesti nak kejar masa dpn…aku mmg xde kakak…no wonder…aku mmg menghargai sgt kakak2 nie…aku pun nak mintak maaf kat kak syidah…sori ye kak…kalo kdg2 mas bz smpai xde masa nak ajar math…kalo de yg terlebih atau terkurang…masa mas ajar…maaf sgt2…moga akak lulus ngan cmrlg…utk kak fifi, nanti dah dpt keje tetap…jgn lupa inform mas…leh belanja πŸ˜‰ …yg penting wedding kakak semua jgn lupa jemput mas!!!…hahaha…include kak hikmah,kak syue n kak leen…i’ll miss you all…very much πŸ™‚

Posted by: mastura87 | November 23, 2008

~hoLidaY MoOD~

Photobucket

“hePI HoLiDaY 2 All mY FrenZ”…dah dua hari blk umah…aku mmg xde plan pe2 pun utk cuti sem nie…mmg mula2 ada gak plan nak jd enumerator πŸ™‚ …huhuhu…tp xde rezeki la…nak jd numerator nie de interview…mula2 aku baca iklan psl nie ala kadar je…niat mmg de nak cari pengalaman ckit…tp nak g amik borang permohonan kat fssk…mmg malas la…plus plak…aku bz exam time tue…jarang kluar blik…kebetulan satu ari tue…kak fifi de hal kat fssk….aku pun mintak tlg dia amik borang…tp xthu nak amik kat bahagian mne…so,aku g la baca semula iklan tue…nangis dulu 😦  tarikh hantar borang dah lepas…mcm mne nie?….masa tue mmg menyesal sgt…xbaca btul2…nak wat mcm mne nasi dah jd bubur…dgn berat ati, aku bagitau kak fifi…xjd amik borang….huhuhu…xdpt la merasa nak jd numerator…

Ari nie….aku sempat abiskan sebuah novel…penulisnya IZzuL IZzati….”Kuseru kasihMu”….boleh tahan la novel nie…dari 5 bintang…aku bagi 4 bintang la….aku sebenarnya lebih suka novel yg bercorak islamic ckit…tp kwn2…sibuk suruh tukar taste ckit….lg pun g bli novel dgn diorang semua…sekali sekala tukar taste…xpe kot πŸ˜‰ …meh sini aku citer ckit psl novel nie…mane lah thu de yg berkenan…starting novel dr persahabatan bertukar kpd percintaan sesama shbt baik…conflict ckit loving story dlm novel nie…kerna percintaan snggup khianati persahabatan…5 sahabat baik…afrina, hakimi, natasha, azlan n haliza…hakimi couple ngan haliza…azlan couple ngan natasha…afrina plak…de hati kat hakimi dr 1st meeting diorang….tp hakimi xthu la…n afrina la yg jd postmen xberbayar utk kwn2 dia…konflik berlaku, bila hakimi n natasha rupa2nya bercinta dlm diam2…kiranya nak mengaburi semuanya…ber’couple’ ngan org lain…semua org xthu kecuali afrina…tp afrina terpaksa rahsiakan smuanya sbb permintaan diorg…afrina nie mmg rapat ngan hakimi…keje pun dlm ofis yg sama…kiranya heroin citer nie afrina la…dia lah yg mengalami konflik ngan hakimi…peristiwa tangkap khalawat, maruah keluarga n sahabat…semuanya terpaksa ditanggungnya…afrina xmampu menyeru kasih hakimi…sbb cinta hakimi utuh utk natasha….pening yerk???…afrina harus mempertahankan maruah keluarga….tp hakimi inginkan penceraian….yg aku leh rumuskan ckit hakimi nie jenis selfish n egois ckit…huhuhu…kalo nak thu ending nya…kena la baca sendiri ye…hahaha….pjg sgt nak citer….kpd kwn2 yg dah booking utk sem dpn…insya-Allah…mas akan bawanya πŸ˜‰ n please remind me k!!!

Posted by: mastura87 | November 21, 2008

bowling time~@$%…

Photobucket

bestnya…tajuk yg aku pilih nie…huhuhu… πŸ™‚ pernah kawan2 g bowling centre???siapa yg pernah mesti tahu feeling main bowling….dari zaman sek smpai la umur ak 21thn…xpernh pun jejakkan kaki kat cna…tp tanggal 20hb 11 2008….kira tarikh b’sejarah…aku ngan da geng g bowling centre kat mines…huhuhu…diorang memang dah biasa main….aku nie je…first time masuk tempat mcm tue…kitorg g mines lepas solat zohor….dlm pukul 4 lebih kitorang sampai mines…xdelah,terus g bowling centre…g isi perut dulu….perut time tue lebih diutamakan…hahaha…yelah…baru abis exam terus je nak main bowling…nie semua last minute punya plan…abis2 makan…g plak solat asar dulu…biar tenang dulu…baru leh concentrate nak main….huhuhu….sampai2 je…kat bowling centre…mcm2 yang aku rasa…tgk sekeliling….org2 sibuk g lambung bola…hahaha…mcm2 gaya….yg pandai main…xyah cakap la…terpegun aku tgknya…huhuhu…aku sebagai orang yg xthu pe2…ikut je pe yg diorang rancang…kalo ikutkan…kitorang g dlm 8 org…so, divided into 2 groups…satu group 4 org…aku,huda,adha n zatie…’se’ group….farah,ina,ana n nurul….’se’ group…antara yg ramai2…aku lah yg dpt point plg rendah 😦 tp aku johan gak…johan masuk longkang πŸ˜‰ penat gak main bowling nie…terasa lama je nak abiskan satu game….sampai bila turn ak je…kalo leh xnak je main…huhuhu…segan….takut orang sekeliling dok gelak kan kita…sape2 yg pandai main bowling….leh lah ajar nanti…bg tips ckit…skill aku mmg zero….aku asyik dok pikir nape bola tu leh mengesot ke tepi…mula2,target aku satu pin jatuh jadilah….tp aku dah lepas target tue….kira okey la,pada diriku…huhuhu…ayat nak sedapkan ati…next time,kalo kawan2 ajak g main bowling lagi….aku kena pikir dua tiga kali….sblm wat decision….sori ye…kawan2;) pe2 pun…semuanya…sweet memories between us…will never forget forever….thanks my beloved frenz:)

Posted by: mastura87 | November 20, 2008

Thank You Allah…

Photobucket

Ari nie…tamat sudah exam ku…jap2…tamat utk seketika…sem depan sambung lg :)) hampir sebulan berjuang utk final exam…ari nie merupakan paper last yg harus kutempuhi….dugaan yang Allah berikan utk aku…paper last nie…sbjk pendidikan….nilah satu2nya…sbjk fpend yg perlu guna calculator….”Pengukuran dan penilaian dalam pendidikan”…aku dah get ready pun…pencil,pen,pemadam,kad matrik n …semualah…tp cuma satu je…yg aku sedar aku tertinggal…”calculator”…korang tahu tak…aku sedar pun lepas aku dah masuk pintu dewan gemilang 😦 dengan harapan aku myb tertinggal dlm beg…aku pun kluar blk…check beg…xde pun…check lg sekali…xde pun…jantung mcm bergerak pantas je…muka pun dah berubah abis…pucat je…xthu nak bagitau kat sape…bila aku jmp member se’course’….aku bagitau diorg…diorg pun terkejut…aku lg la nervous….aku thu diorg pun xleh nak tlg….nak blk klej…lg 15 minit je…exam start…xsempat rasanya…aku pun dah nekad….bagitau jelah…pengawas peperiksaan…mane lah thu….keajaiban berlaku…memang dah disediakan calculator utk stdnt yg mcm aku nie…hihihihi…mcm citer cartoon plak…tp alhamdulillah…sahabatku….”Ain Fizik”….dia lah yg tlg pinjamkan drpd roomate dia kot…maaf la…aku xsempat nak jmp empunya calculator….tp aku nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga kerna sudi membantu….kpd sahabat2 yg cuba melegakan mas pun….terima kasih byk2….alhamdulillah…mas dpt jwb dgn tenang….pengajaran yg mas dpt dr cni….mmg Allah selalu menguji hambaNya…menguji tahap k’sabaran n k’takwaan kita…dan kpd Nya jualah…kita mohon agar d’permudahkan segala-galanya….Sesungguhnya Dia Yang Maha Mengetahui…

« Newer Posts - Older Posts »

Categories